Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с лимон и кориандрови топчета

Пилешка супа с лимон и кориандрови топчета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пилешка супа с лимон и кориандрови топчета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
22/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"А вие си мислехте, че всички пилешки супи са еднакви"

Необходими Продукти

  • За супата
  • пилешки гърди - 600 гр.
  • пилешки бульон - 1.5 мл
  • кромид лук - 1 глава, голяма
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • лимон - 1 с.л., сока от плода
  • кориандър - 1 с.л., пресен
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • смлян черен пипер
  • сол
  • За топчетата
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 30 г разтопено
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л., пресен
  • лимон - 1 бр. кората от плода
  • лимон - 1 с.л., сока от плода
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леките и пухкави топчета с аромат на кориандър правят тази супа богата на вкусови нюанси и подходяща в студените зимни дни.

В дълбока тенджера разтопете маслото и растителната мазнина. В тях за 10 минути задушаваме под капак зеленчуците - моркови, лук и целина, нарязани на едри кубчета. Добавяме бульона, пилешкото месо, бахара, кориандъра, солта и черния пипер. Оставяме сместа да заври за 8-12 минути.

Обираме пяната с помощта на решетъчна лъжица и намаляваме котлона. Оставяме супата да къкри под капак за около 35 минути. Отстраняваме тенджерата от котлона и прехвърляме пилешкото месо в купа. След като се охлади, го нарязваме на кубчета.

Пасираме бульона и зеленчуците в него. Прибавяме нарязаното пилешко месо.

За кориандровите топчета пресяваме сухите съставки в купа, като добавим към тях подправките - зелени и сухи. В направеното кладенче прибавяме прясното мляко, разтопеното масло и лимоновия сок.

От сместа разбъркваме тесто с много мека консистенция. Оформяме топчета /12 бр./, с големината на малък орех, като поръсваме ръцете си с брашно.

Внимателно поставяме топчетата в супата, която трябва да къкри на слаб котлон, за да не се разпаднат. Похлупваме супата и варим още 7-10 минути.

Кориандровите топчетата изплуват и супата е готова за сервиране.

Овкусяваме я с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: