Супа топчета с гъби

Супа топчета с гъби
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Добавяте малко гъби и обикновената супа топчета става истинско гастрономическо чудо"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г с подправки
  • гъби - 100 г пресни
  • лук - 1 с.л. настърган
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно - 1 ч.л.
  • жълтък - 1 бр
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сок от лимон
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим малки топчета от каймата, които овалваме добре в брашно. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на ситно или на филийки - както предпочитаме.

В олиото запържваме топчетата от каймата. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме нарязаните гъби. Прибавяме краве масло (1 ч.л.).

Задушаваме няколко минути и прибавяме настърган лук, черен пипер и чубрица на вкус. Ръсваме брашно (1 ч.л.) и с непрекъснато разбъркване наливаме топла вода, приблизително 1 л и 1/2 л.

Варим няколко минути и прибавяме запържените топчета и натрошен пилешки бульон (1 кубче).

Варим супата още 15 минути, ръсваме фиде (2-3 с.л.) или количество по вкус. Варим супата до готовност и застройваме с разбити жълтък и кисело мляко (2 с.л.). Поднасяме със сок от лимон или с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: