Начин на приготвяне
Правим малки топчета от каймата, които овалваме добре в брашно. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на ситно или на филийки - както предпочитаме.
В олиото запържваме топчетата от каймата. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме нарязаните гъби. Прибавяме краве масло (1 ч.л.).
Задушаваме няколко минути и прибавяме настърган лук, черен пипер и чубрица на вкус. Ръсваме брашно (1 ч.л.) и с непрекъснато разбъркване наливаме топла вода, приблизително 1 л и 1/2 л.
Варим няколко минути и прибавяме запържените топчета и натрошен пилешки бульон (1 кубче).
Варим супата още 15 минути, ръсваме фиде (2-3 с.л.) или количество по вкус. Варим супата до готовност и застройваме с разбити жълтък и кисело мляко (2 с.л.). Поднасяме със сок от лимон или с оцет.