Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Гръцка пилешка супа с лимон

Гръцка пилешка супа с лимон

Гръцка пилешка супа с лимон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"И добавяте малко лимон - ето я съвършената пилешка супа, която всеки трябва да опита"

Необходими Продукти

  • пиле - ½
  • моркови - 1 бр
  • целина - ¼ глава
  • червен лук - 2 глави
  • ориз - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, подсушава и натрива със сол. Слага се да ври в литър и половина вода.

Морковът, целината и лукът се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Слагат се да се варят заедно с пилето. Подправя се на вкус.

Месото се изважда, обезкостява се и се нарежда също на кубчета.

Бульонът се прецежда и се връща на огъня.

Оризът се измива и сипва в бульона.

Жълтъците се разбиват със сока от единия лимон и постепенно се сипват в него, преди да е заврял и при постоянно разбъркване. Прибавя се нарязаното пилешко месо.

Гръцката пилешка супа се сервира, поръсена с магданоз и кръгчета лимон без кората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: