Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Риба, задушенa в мляко

Риба, задушенa в мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Риба, задушенa в мляко1 / 2
27/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • риба - 150 г филе
  • прясно мляко - 75 мл
  • масло - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на филийки с дебелина 1.5-2 см, посолете го и го сложете в сгорещения тиган с маслото.

Долейте млякото и се задушава в пещи. Преди сервиране, се налива разтопеното масло и се задушава под капак, докато рибата се сготви.

Преди поднасяне полейте с разтопено масло. Това традиционно ястие във Финландия, където е известно като Майтокалакейтто (Maytokalakeytto).

По принцип не се добавят подправки, но по желание може да добавите сол, черен пипер и нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Майстор Готвач
Майстор Готвач
Подгответе семейството си с тази рецепта за диария!
09.01.2013 12:36
1
Покажи всички подкоментари