Пълнена риба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнена риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
"Всеки ден е празник, когато на масата има от тази пълнена рибка"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг цяла
  • шпроти - 150 г от консерва или др. дребна риба
  • яйца - 1 брой сварено
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер - смлян и на зърна
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • маслини - 10 - 15 броя с плънка
  • дафинов лист - 1 брой
  • бяло вино - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата, като я оставите с главата и опашката. Натъркайте я със сол обилно и оставете да престои за 30 минути.

През това време загрейте маслото и запържете накълцания лук, чесън, а щом омекнат добавете накълцаните гъби. Щом и те се запържат, сипете шпротите заедно с маринатата им.

Добавете дафинови лист, долейте бялото вино, сол черен и червен пипер на вкус. Щом течността се изпари, свалете плънката от огъня и махнете дафинови лист. Объркайте с натрошеното яйца и нарязаните маслини

Напълнете с нея рибата и я зашийте. Сложете я в намазнена тава, ако ви е останал от плънката, може да я наредите около рибата.

Разпределете резени лимон, поръсете с магданоз, долейте малко топла вода в тавата и сложете да се пече под фолио.

След това махнете фолиото и печете, докато рибата хване приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: