Начин на приготвяне
Изцедете сока от половината лимон, другата половина заделете за гарниране на рибата при поднасяне.
Залейте със сокчето филетата, може да настържете и малко от кората на цитруса, но на много фино ренде, само жълтата част.
Напръскайте със зехтина, заделяйки и от него една лъжица за печенето на филетата.
Поръсете филетата с копъра и сол на вкус, намажете с пресования или настърган чесън и оставете за 30 минути на хладно.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на силен огън и го намажете равномерно със заделения зехтин.
Запечете рибата от двете страни за много кратко, започвайки от страната на кожата.
Залейте с кокосовото мляко и остатъка от маринатата и намалете огъня.
Гответе така 5 минути или до редуциране на сосчето. Зависи и от дебелината на филетата риба, но имайте предвид, че бялата риба се сготвя бързо и ако прекалите с времето, би станала суха.
Поднесете топла, залята със кокосовия сос и поръсена с накълцани пресни листенца от кориандър.
Добър апетит!