Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен ананас

Пълнен ананас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пълнен ананас1 / 2
30/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ананас - 1 брой
  • скариди - 150 г, по - едри
  • чушки - 1 червена
  • авокадо - 1 брой
  • банани - 1 брой
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - по избор, около 120 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистения от дръжката ананас на две и издълбайте вътрешността му.

Отстранете твърдите части, а меката вътрешност нарежете ситно. Издълбайте и авокадото и нарежете и него на дребни кубчета. По същия начин нарежете и банана, и чушката.

Объркайте горчицата с лимоновия сок, овкусете със сол и разбъркайте със зехтина.

Смесете нарязаните на кубчета продукти със скаридите и ги полейте с дресинга. Сместа се пълни в ананасите и се слагат в тавичка. Покриват се с листове кашкавал и се запичат в загряна фурна за 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: