Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнен ананас с пилешко и куркума

Пълнен ананас с пилешко и куркума

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Пълнен ананас с пилешко и куркума
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Уникално предложение, от което на момента ще се възползваме! Съветваме ви да направите същото"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 530 г
  • сметана - 200 мл готварска
  • лук - 1 бр. кромид
  • куркума - 1/2 с. лъжица
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • олио
  • ананас - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме пилешките филета на едри кубчета. Подправяме ги със сол и черен пипер. Обелваме, измиваме и нарязваме една глава лук на ситно. Вземаме подходящ тиган и изпържваме в малко мазнина лука с пилешкото месо.

Разбъркваме постоянно докато месните късчета побелеят изцяло и лука омекне, след което добавяме куркума и разбъркваме. След 1 минута добавяме 1/2 ч. чаша топла вода и след две минути 200 мл готварска сметана. Оставяме ястието да поври около 6 минути.

По същото време разрязваме измития ананас на две половини, които са с лек наклон. Издълбаваме ги добре, като внимаваме да не пробием тяхното дъно. Пълним издълбаните ананаси с готовото пилешко ястие. За украса на ананасовите кошнички използваме част от листата на плода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: