Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен ватос със сладко-кисел сос и салата от тиквички

Пържен ватос със сладко-кисел сос и салата от тиквички

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Пържен ватос със сладко-кисел сос и салата от тиквички
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
15/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • филета ватос - 4 броя
  • подправки - девесил, джоджен, черен пипер, риган, мащерка
  • масло - растително
  • сол
  • За соса
  • оцет - 375 г
  • захар - 150 г
  • кетчуп - 125 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • За салата от тиквички
  • тиквички - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете филетата и ги натрийте със сол и подправки. Оставете ги да престоят половин час, след което го овалвате в брашно и запържвате рибата от двете страни в загрятото слънчогледово масло.

Соса се приготвя по следния начин: Оцетът със захарта се кипват за няколко минути. Добавя се кетчуп и соев сос. За няколко минути оставете соса на слаб огън, охладете. При желание сосът може леко да се сгъсти с брашно.

Тиквичките се настъргват на едро ренде или чрез ренде с различни приставки, за да бъдат под форма на тънки спагети.

Всичко се приготвя и гарнира според вкус и фантазия.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: