Начин на приготвяне
Месото се нарязва на ивици, добавят се соевият сос, горчицата, медът, разбитият белтък, джинджифилът и нишестето. Разбърква се добре и се оставя да престои поне час. Маринованото месо се запържва в силно сгорещено олио. Оризът се сварява съвсем леко, да омекне във вода с малко олио, 1 л сол, къри, куркума и джинджифил. Отцежда се и се изплаква със студена вода.
В олио се запържват зеленчуците - морков, чушка, лук, гъби, микс от замразени зеленчуци. Кой каквито обича. Добавя се оризът. След като се запържи добре, се слага една скилидка чесън и соев сос. Сосът се приготвя с равни части оцет и захар. По желание може да използвате мед, малко вода и кетчуп - всичко да се слага в тенджерка да заври.
Сгъстете соса с 1 с.л. царевично нишесте, разбито с малко вода. Опитвайте на вкус, докато го варите и добавяйте, ако нещо му липсва. Трябва да се балансира сладко-киселият вкус. Сервирайте в чиния купчинка от ориза, отгоре сложете месо и полейте със соса. Добър апетит!