Типично по български, всяко нещо има... "ама аз така го знам!" :)))
Розичките са супер! Правила съм ги много пъти, днес пак ги направих, сега пият сок... :)
17.10.2014 12:40
2
4
Михаил
Пробвайте като намажете разточеното тесто с разтопено масло вместо олио и поръсите със смлени орехи. Полученото се наричаше "Мелчета".
01.12.2013 15:41
12
1
Снежанка
След като се поръси с орехи върху разточената кора може да се накъса на малки парченца розов локум. При печенето локума изкача отгоре и парченцето заприличва наистина на розичка.
01.12.2013 13:42
2
2
Горанова
Това е,така наречената ,,мързелива баница,,макар ,че не разбирам защо я наричат така .Аз лично като я изпека и истине я прибирам във фризера 1 доза -3 тави и когато реша сиропирам няколко розички
01.12.2013 11:10
2
1
1
Оля
"Мъзелива" може би защото не се точи тънко тестото...
02.07.2015 00:28
Михайлова
Стига с това "брашно колкото поеме"! Не може ли да измерите количеството, което е нужно и да го нашишете в рецептата?!
19.11.2013 10:20
14
1
1
Иванова
Вече се убедих... Зависи от вида на брашното, от големината на яйцата, от маслеността на млякото... Не го ли "усетиш" (както казваха бабите))), ще се провалиш!
Мерси за рецептата, правила съм я, но вместо да търся в тефтерчетата чукнах и... Тя е! :)
17.10.2014 12:27
3
1
Пелагия Петрова
тази стара рецепта,по същия начин след като се намаже разточената кора се поръсва с натрошени орехи и след това се режат розичките и рецептата по нататак е същата
18.11.2013 20:08
9
reniradina@gmail.com
Това е любимата баница за правене на моята майка. От 30 години прави тази баница и е много вкусна. Аз също точа баницата. но все мисля, че не е като на мама...
18.11.2013 19:00
2
1
саша
Мария Панайотова е права
16.11.2013 10:27
саша
за сиропа може да се сложи канела и става чудесно
16.11.2013 10:24
1
Павлинка Георгиева
Правя тези розички,като плънката е с орехи,захар и канела.Замесвам меко тесто с обикновена лимонада,като върху брашното натрошавам маята. всичко друго се препокрива с вашата рецепта. Много са сполучливи и свършват за кратко време,на жаргон,''за нула''време.
23.10.2013 13:23
4
Мария Панайотова
Не е вярно. Правят се листи дебели около 1 1/2 см. и се нанася смес с орехи, захар и канела. Навиват се на роло и се редат в тавата. След като втасат добре се печат в предварително загрята фурна
22.10.2013 21:01
краси
Ръся кората с орехи ш канела всичко друго е по рецептата
22.10.2013 20:06
Доника
Станаха много вкусни и сладки. Всички в къщи много ги харесаха! Благодаря за хубавата рецепта!
22.10.2013 17:21
1
Didka
стават страхотни просто става малко бавничко и аз я знам тази рецепта и я правя постоянно много са вкусни
14.08.2013 18:49
Lqlqlq
А трябва ли да оставим маята да шупне преди да я дмесим состаналите неща?
20.07.2013 07:59
1
Milena
Ne mojah da razbera olioto 1.c.l li e zashtoto mi se stori mnogo malko amo moje da mi otgovori6 predi da sum go napravila 6te e dobre,inache mnogo mi haresva!
Розичките са супер! Правила съм ги много пъти, днес пак ги направих, сега пият сок... :)
Мерси за рецептата, правила съм я, но вместо да търся в тефтерчетата чукнах и... Тя е! :)