Начин на приготвяне
Най-лесният ябълков сладкиш, който ще стане любим на цялото ви семейство!
В купа смесете много добре разбитите яйца, захарта, ванилиите и олиото. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде, прибавете ги към яйчената смес и добавете микса от овесени ядки и стафиди.
Отделно пресейте брашното и добавете бакпулвера, прибавете ги към сместа и разбъркайте, оставете сместа да престои, докато нагрее фурната. Включете фурната на 180 градуса. Сипете сместа в тава с диаметър 22 см, постлана с хартия за печене и намазана с малко олио.
Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 50 минути. След като извадите кейка от тавата, поръсете с пудра захар, по желание. Мек, сочен и невероятно вкусен ябълков сладкиш!
Можете да замените ванилията с 2 ч.л. канела, става още по-ароматен сладкиш с овесени ядки!