Тази рецепта коментираха

Анонимен
Иво
Иво
Хаххаха, "модернизирани", "модерно чуждици да се използват", какви тъпи хора има в тоя сайт не е истина хахаха.

За диалекти чували ли сте бе деца? Сигурно вие не използвате турски думи като говорите. Сигурно каймата е "мляно месо" и кибрита е "драсни-пални-клечица". Или просто сте си търсили нещо, за което да се възмущавате и да цъкате с език?

Егати, изумен съм от простотията ви.
24.05.2014 10:23
27
4
1
Покажи всички подкоментари
Косьо Босев
Косьо Босев
От коментарите долу-горе ми се изясни...Било от Турски ама в Китай пак така ги наричали...Сега е модерно да се внасят чуждици в Българският език...За даможе като говорим хем да сме интересни хем никой да не ни разбере..А накъде отива Българският език дами и господа джиджи папа...Джиджи Бекали и хубавата Джиджи Неаполитанката....
17.05.2014 06:58
6
7
Косьо Босев
Косьо Босев
Чудно...доживях до 44-тата.си година за да ме упрекнат че незная какво е "джиджи папа". И както ми уточниха...в цяла България така наричали пържените филиики...чидя се дали е така...тъп ли съм...и на какъв език е това...защото примерно...супа е на Френски...чорба на Турски...а Джиджи папа...незная...
16.05.2014 21:20
15
9
Рада
Рада
В Добруджанския край ги наричаме джиджи папа, помня го от баба, тя от нейната и т.н.! Само с яйца и малко мляко. Добър апетит!
07.04.2014 11:51
17
1
Лозка
Лозка
какви са тия измислени рецепти, пържени филийки се правят само с яйца, разбиват се яйца колкото искате с 4-6 бр. аз ги правя, разбивам яйцата хубаво, потапям една филийка, слагам в сгорещено олио, след това следващата филийка и така докато се изпържат всичките, след това слагам пудра захар отгоре, ако нямам пудра слагам захар и стават чудни пържени филийки, да ви е сладко
06.04.2014 10:02
9
8
София
София
Какви са тези измишльотини, Джиджи папа? Това са си просто класически пържени филийки, известни по цяла България.
14.01.2014 16:58
12
15
Радка
Радка
От много стара книга съм запомнила и когато имам повод да поглезя цялото семейство правя филийките, но разбивам белтъците отделно и ги добавям с много леко разбъркване в сместа с млякото, жълтъците и брашното, за да запазя сместа пухкава и лека и в нея потапям най-тънко нарязани филийки по възможност от френска франзела.Пържа в много олио, да плуват. Бухват и стават като топчета, а поднесени с разбита сметана са неустоими!
09.12.2013 00:57
3
1
Покажи всички подкоментари
Руми
Руми
А бе, я не се занасяйте!Наричайте ги както искате.Хапвайте си любимите пържени филийки и да ви е сладко!
04.12.2013 14:54
15
Блага
Блага
да стават страхоно вкусни вместо прясно мляко и с вода
30.11.2013 21:21
9
ангата
ангата
да а при нас са станимаклииски пържени филиики по сиромашки,егати арабистите дето се извъдихте
30.11.2013 20:43
5
6
Мима
Мима
Джиджи папа -припечена филийка потопена в зелева чорба поръсена с червен пипер ,покрива се с кърпа да се задуши малко и още топли се хапват.Така ги правеше баба.
30.11.2013 16:19
1
5
Силвия
Силвия
Джиджи папу на турски означава "хубав" или в преносен смисъл "нов хляб".Стария хляб става нов.
30.11.2013 15:16
5
1
Мария Хаджийска
Мария Хаджийска
Джиджи миджи,модернизации това са си пържени филийки,обаче аз им слагав кисело млеко вместо с прясно....
30.11.2013 13:41
13
9
фани
фани
хляба се нарязва на колкото може тънки филийка,вземаме едната и мажем с масло после слагаме топено сирене и последно колбас пожелание,захлупваме с друга филийка и притискаме,така получения сандвич потапяме в паната и пържим.тази рецепта съм я чела от старо списание 'жената днес'.в къщи всички ги обожаваме
30.11.2013 13:00
4
2
Съни
Съни
И аз не съм от Китай, а името го знам от свекърва ми, тя го таричаше жижи папу.
30.11.2013 13:00
3