Какви са тези измишльотини, Джиджи папа? Това са си просто класически пържени филийки, известни по цяла България.
14.01.2014 16:58
12
15
Радка
От много стара книга съм запомнила и когато имам повод да поглезя цялото семейство правя филийките, но разбивам белтъците отделно и ги добавям с много леко разбъркване в сместа с млякото, жълтъците и брашното, за да запазя сместа пухкава и лека и в нея потапям най-тънко нарязани филийки по възможност от френска франзела.Пържа в много олио, да плуват. Бухват и стават като топчета, а поднесени с разбита сметана са неустоими!
09.12.2013 00:57
3
1
тошко
за паниране на риба също отделно се разбиват белтъците ,има играчка ,но става вкусно
12.06.2015 10:45
1
Руми
А бе, я не се занасяйте!Наричайте ги както искате.Хапвайте си любимите пържени филийки и да ви е сладко!
04.12.2013 14:54
15
Блага
да стават страхоно вкусни вместо прясно мляко и с вода
30.11.2013 21:21
9
ангата
да а при нас са станимаклииски пържени филиики по сиромашки,егати арабистите дето се извъдихте
30.11.2013 20:43
5
6
Мима
Джиджи папа -припечена филийка потопена в зелева чорба поръсена с червен пипер ,покрива се с кърпа да се задуши малко и още топли се хапват.Така ги правеше баба.
30.11.2013 16:19
1
5
Силвия
Джиджи папу на турски означава "хубав" или в преносен смисъл "нов хляб".Стария хляб става нов.
30.11.2013 15:16
5
1
Мария Хаджийска
Джиджи миджи,модернизации това са си пържени филийки,обаче аз им слагав кисело млеко вместо с прясно....
30.11.2013 13:41
13
9
фани
хляба се нарязва на колкото може тънки филийка,вземаме едната и мажем с масло после слагаме топено сирене и последно колбас пожелание,захлупваме с друга филийка и притискаме,така получения сандвич потапяме в паната и пържим.тази рецепта съм я чела от старо списание 'жената днес'.в къщи всички ги обожаваме
30.11.2013 13:00
4
2
Съни
И аз не съм от Китай, а името го знам от свекърва ми, тя го таричаше жижи папу.
30.11.2013 13:00
3
Неди
Не знам за Китай, аз с това име - джиджи папа, ги знам от баба ми.
30.11.2013 11:35
13
1
2
Потребител#167057
Браво, момичета!Така е! Във Варна и регион са "Джиджи папа".
06.03.2016 10:48
5
1
jeni
Във Варна ги наричаме джиджи папа.....моята баба също така ги наричаше
30.11.2013 12:48
15
2
пенка
по шуменски е жижи папа.може и с вода вместо с мляко.консумират се със сирене,сладко,колбас.важно е да не се хвърля засъхналия хляб.
30.11.2013 09:07
6
Mariq Valeva
Само , че ние живеем в България не в Китай !
30.11.2013 01:32
6
6
фани
така ги наричат в Китай...
29.11.2013 21:30
4
Mariq Valeva
Пържени филийки ! Какви са тези модернизирани наименования ? пффффф...
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани