Яйцата по панагюрски се правят забулени, а не пържени. Във вряща подсолена вода се пускат едно по едно и се вадят с решетеста лъжица. Слагат се върху кисело мляко с чесън, може да се добави и натрошено сирене и се заливат с препържено олио с червен пипер.
Баба ми беше от Панагюрище, летните ваканции съм си ги изкарвала там. Много обичам яйца по панагюрски. Могат да се приготвят и като се изпържат на очи - това е по-лесният начин, но вече няма да са по панагюрски
17.12.2016 17:36
27
4
Monika Ivanova
Наистина от бабите идва тази рецепта. Много ги обичам точно още откакто баба ми ги правеше.
Баба ми беше от Панагюрище, летните ваканции съм си ги изкарвала там. Много обичам яйца по панагюрски. Могат да се приготвят и като се изпържат на очи - това е по-лесният начин, но вече няма да са по панагюрски