Начин на приготвяне
Белтъците се отделят от жълтъците, и първите се разбиват на сняг. Жълтъците пък се разбиват с киселото мляко, брашното и подправките.
Двете смеси се миксират внимателно с дървена шпатула и се прибавят едро рендосаното сирене.
Морковът се бланшира за 2-3 минути и също се рендосва. Доматът се нарязва на ситни кубчета.
Празът се нарязва на ситно. Кренвиршът се нарязва на малки кубчета.
Маслините се нарязват на колелца. В тиган се загряват 3 с.л. маргарин и 2 с.л. олио и изсипваме праза да се задуши.
Прибавят се доматът и морковът. Разбърква се. Изсипват се кренвиршът и маслините.
Разбърква се и се овкусява. Покриваме тавата с маргарин и посипваме с галета.
Отгоре разпределяме яйчената смес и печем 10 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Изваждаме тавата от печката и отгоре покриваме с плънка. Връщаме обратно и печем още десетина минути.
Посипваме с настърган кашкавал и печем още десетина минути или до приятна коричка.
Коментари