Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Гъбена фритата с праз

Гъбена фритата с праз

Гъбена фритата с праз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Развихрете се в кухнята и спретнете една гъбена фритата с праз"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • гъби - 250 грама
  • праз - 2 стръка
  • черен пипер - 2 щ.
  • прясно мляко - 150 мл
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки почистените гъби и праз.

Загрейте мазнина в тиган и задушете под капак зеленчуците.

В отделна купа разбийте яйцата с малко сол и пипер. Налейте прясното мляко и овкусете с малко мащерка.

Сипете разбитите яйца върху задушените зеленчуци. Отново похлупете и гответе фритатата до стягане на яйцата.

Прехвърлете в тава и запечете в умерено загрята фурна за около 5 минути.

Поръсете топлатата фритата с кашкавала и понесете.

Гъбената фритата с праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: