Яйца, боядисани с вино

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Яйца, боядисани с вино
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Един различен, но много сполучлив начин за боядисване на яйчицата"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • вино - 750 мл (бяло, розе, червено - няма значение)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези великденски яйца няма нищо специално в приготвянето им. Може да се ползват както бели, така и кафяви яйца.

Виното може да е различно - бяло, розе, червено, важно е да сложите яйцата в подходящ съд за варене и да ги покриете с вино.

След това сварете яйцата в продължение на десет минути и след като се сварят, се оставят да си изстинат в съда, не се вадят от виното.

Аз от мога да кажа, че извадих едно яйце преди да са изстинали, а останалите след това и разлика в оцветяването няма.

Получават се блестящи яйца.

Яйцата, боядисани с вино са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: