Тази рецепта коментираха

Анонимен
Мастър Шеф
Мастър Шеф
с малко кашкавал върху топлия ориз става много вкусно
13.10.2024 18:29
2
Вальо
Вальо
Добре се получи! Аз добавих и малко гъби.
Благодаря за идеята!
03.09.2024 14:43
2
Анонимен
Анонимен
забравих да добавя, че ориз:вода(от бюльона където е варено пилешкото) е 1:3,5
27.01.2024 16:53
5
1
Анонимен
Анонимен
Като съставки добре, но за да е по-вкусно аз задушавам морковите, лука и чушката с малко олио, след това добавям и измития ориз, добавям чубрица, сол, черен пипер и малко червен. Всичко това около 5 минути докато ориза стане прозрачен.. След това ги добавям в тавата където ще се пече и нареждам отгоре пилето (бутчета или каквото имате предварително сварени) отгоре. Печете във фурната и готово.
27.01.2024 16:52
16
7
Анонимен
Анонимен
Чушката и морковът са абсолютно излишни.
02.11.2023 14:45
16
3
1
Анонимен
Анонимен
Морковът върви и на пилето и на ориза.
03.02.2024 16:28
Ivanaki
Ivanaki
Точно по този начин става хем лесно (и мързеливо) хем както аз го искам. Нямам идея защо майка ми държи тавата на котлона докато ориза поеме водата и тогава я слага във фурната. Питах я и тя каза "да мога да го разбърквам". Какво има да му се бърка - сипах позапържения ориз с лука, водата, наредих месото и бухнах във фурната. Ориза се надигна, като видях, че месото хваща коричка спрях фурната... чисто и просто.
29.08.2023 20:21
21
5
Анонимен
Анонимен
Ясно и просто - без излишни подправки и гъзарии. Точно като пилето с ориз от едно време, в къщи всички го обожаваме.
25.04.2023 10:29
13
2
1
Анонимен
Анонимен
По вкусно е когато поври на котлона с първата част от водата след запържването. Понякога слагам и втората част от водата, и след това с третата част от водата го слагам във фурната и да се запече. Става страхотно.
03.02.2024 16:33
Анонимен
Анонимен
Така правя пиле с ориз от 20 години, това за мен е най-добрата рецепта. Опитайте и ще видите защо
28.03.2023 07:24
15
5
User#206770
User#206770
Бързо, лесно и много вкусно :)
30.08.2022 21:32
10
1
Людмила
Людмила
Много вкусно!
27.08.2022 21:22
2
1
Анонимен
Анонимен
Отлична рецепта - получи се като от професионална кухня
13.05.2022 21:08
9
2
iliyan
iliyan
Не се слагат нито моркови нито чушки(пиперки)само лук (пресен или стар)се запържва с ориза,след това се добавя бульона,мента(джоджен)и пилето и се запича за 20-30 минути.
16.02.2021 01:26
26
6
1
Ivanaki
Ivanaki
Слагайки "джоджен" в скоби след "мента" искаш да кажеш че някой нарича джоджена мента??? Имаше един човек дето ме караше да си бера мента, пък аз мириша и му викам : то това е джоджен, каква мента? Джоджена и ментата са две различни неща. От джоджен чая няма да е много приятен, ама от ментата става чудесен чай :)
29.08.2023 17:10
3
2
Бойчо Николов
Бойчо Николов
40 мин ми се виждат страшно много. Пекох го 40 мин и стана на конци /преварено/.
07.01.2021 11:03
10
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Простичко и много вкусно!
18.12.2020 21:03
6
3
E. Огнянова
E. Огнянова
Преди ориза ми винаги ставаше сух, но от както открих рецептата вече не е така! Благодаря, страшно вкусно!
25.01.2019 21:20
26
6
1
Ivanaki
Ivanaki
Аз сух ориз търся. Майка напоследък все го прави някакъв слепен и мокър. А аз искам зрънцата да се отделят и да са сухи. Ама ще видим. То преди всичко зависи от ориза. Както и да го готвиш, ако ориза се слепва, той ще се слепи. Слагай му олио, пържи го - не помага.
29.08.2023 17:12
1
Михов
Михов
Добавих настъргана лимонова кора последните 10мин. Вие пробвали ли сте?
25.06.2018 21:51
27
12