Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе със сирена и авокадо

Пилешко филе със сирена и авокадо

ДарияДария
Новак
125612
Пилешко филе със сирена и авокадо
Снимка: Дария
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ястие, което ще ви накара да забравите за всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 15 мл
  • брашно - 80 г
  • хляб - 3 филии
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • хималайска сол
  • домати - 1 - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • синьо сирене - 100 г
  • моцарела - 100 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се почиства пилешкото месо и се реже на парчета. Трябва да не са дебели парчетата, за да може да се изпекат добре. Начукват се и се поръсват с хималайска сол и черен пипер.

В една чиния се разбъркват 2 яйца с прясното мляко. В друга чиния се слага единствено брашното. Слагат се филиите хляб в блендер. След това се смесват с чесъна, ситно нарязания магданоз и маслото в отделна купа.

Загрява се фурната на около 180-200 градуса. Приготвя се тава, върху която се слага хартия за печене.

Първо се топва пилешкото месо в брашно. След това в купичката на яйцата и най-накрая в последната купичка с трохите. Процедурата се повтаря за всички парчета месо. След като сте ги наредили в тавата, полейте ги леко със зехтин и оставате да се пече за около 10-15 мин.

Изчистете и нарежете авокадото на ивици. Доматите на шайби. А синьото сирене и моцарела на филийки. След като минат около 10 минутки, извадете тавата. Върху всяко филе наредете домат, авокадо и сирената. По желание може да настържете и малко кашкавал отгоре. Връщат се във фурната за кратко, докато се разтопят сирената.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: