Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре бутчетата.
За нарязването на зелето можем да използваме ренде, може и на ръка.
Морковите и доматите измиваме и с помощта на ренде рендосваме.
Магданоза и него нарязваме на ситно.
Всички продукти смесваме добре и ги поставяме в тенджера под налягане.
Към зелето слагаме и измитите пилешки бутчета. Добавяме червения пипер и олиото.
Разбъркваме, като наливаме 1 ч.ч. вода към продуктите, защото зелето също пуска сок.
Когато заври ястието, намаляваме котлона и оставяме така да ври около 20-25 минути от момента на завиране.
Пилешките бутчета с прясно зеле в тенджера под налягане поднасяме топли и поръсени с магданоз.
Освен традиционното пиле със зеле, по подобен начин можете да приготвите и пуешко със зеле, както и свинско със зеле.