Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Фритата с Картофи и Сирене

Фритата с Картофи и Сирене

Фритата с Картофи и Сирене
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"А едно време какви фритати имашееее - точно като тази"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • сирене - 300 г
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол - на вкус
  • топено сирене - 60 г
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме на пюре. Добавяме маслото, настъргваме кашкавала.

Посоляваме, чукваме вътре яйцата и добавяме нишестето.

Натрошаваме сиренето и омесваме. Разпределяме сместа в кръгла тефлонова тавичка.

Начупваме топеното сирене на малки парченца и ги подреждаме равномерно навсякъде.

Поръсваме с червен пипер и печем вкусната фритата на 200 градуса до зачервяване.

Фритатата с Картофи и Сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: