Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с картофи

Фритата с картофи

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Фритата с картофи
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Картофки, яйца и малко сръчност, така ще приготвим най-вкусната фритата на света"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 сварени
  • яйца - 4 бр.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 100 г или сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително картофите и ги нарежете на шайби.

Разтопете бучка масло в тиган и подредете картофите отгоре.

Разбийте яйцата с подправките. Покрийте тигана с капак.

По този начин ще се изпече и горната част на фритатата.

Може да сложите фритатата и за кратко във фурната.

Обърнете я с помощта на чиния и след това настържете отгоре кашкавала. Поднасяте я топла.

Фритатата с картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: