Начин на приготвяне
Сваряваме обелени картофи, нарязани на кубчета, без да се добавя сол. Смесваме в купа с натрошено сирене, чубрица, черен пипер, брашното, яйцето и разбъркваме добре.
Опитваме на вкус, ако има нужда се добавя още малко сол, защото сиренето може да е солено. Накрая се прибавя меко масло и внимателно се разбърква отново, като отделите 2 ч. л. за отгоре.
Сипваме картофената смес в тавичка, намазана с малко олио, и заравняваме. Отгоре се разпределя отделеното масло, завиваме с фолио и печем за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме в топлата изключена фурна да се разтопи кашкавалът.
Сервираме запеканката нарязана на квадрати с клонка пресен магданоз и щипка смлян черен пипер.