Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с извара и сирене на фурна

Фритата с извара и сирене на фурна

Фритата с извара и сирене на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"И децата се влюбиха в тази фритата на фурна със сирене, извара и чушки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • чушки - 5 червени
  • извара - 50 грама
  • кълнове - 1 к.ч.
  • сирене - 70 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките и ги задушете в плик. След това ги обелете и почистете от семките, нарежете ги на ситно.

Настинете лука и го сипете в тавичката, в която ще печете фритатата. Сипете малко зехтин и запържете лука.

Добавете резените чушки, когато лукът се задуши. От време на разбърквайте.

Разбийте яйцата с изварата и сиренето до еднородност. Овкусете с малко черен пипер и сол.

Излейте яйцата върху чушките и пъхнете тавата в загрята на 200 градуса фурна.

Печете 10 минути. Поръсете с кълнове и сервирайте вкусната фритата.

Фритатата с извара и сирене на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: