Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми със сланина и сирене

Сарми със сланина и сирене

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328329
Сарми със сланина и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
145 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

  • сланина - 300 г, може и пушена и овкусена
  • ориз - 150 г
  • сирене - 150 - 200 г твърдо
  • мас - 60 г свинска
  • кисело зеле - 750 г
  • лук - 1 - 2 глави (100 г)
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер
  • сол - при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцания лук задушете в мазнината и малко вода. Добавете ориза, поръсете с червен и черен пипер и долейте 1/2 ч.ч. топла вода. Посолете и варете до абсорбиране на течността.

Изрежете грубите части от зелевите листа и нарежете сланината на дребни парченца. Натрошете сиренето.

Завийте във всяко листо 1-2 парченца сланина, 1 с.л. от оризовата плънка и добавете малко натрошено сирене.

Подреждайте завитите сарми в тенджера със зелеви листа на дъното. Отгоре покрийте с още 1 зелев лист , залейте с топла вода и сварете сармите на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: