Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вълчи сарми със свинско и сланина

Вълчи сарми със свинско и сланина

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вълчи сарми със свинско и сланина
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
31/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Ето това са сармите с любимата ни вълча плънка - опитайте и ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско филе - 1 кг
  • сланина - 500 г
  • чубрица - 1 с.л
  • черен пипер - 1 к.л
  • лют червен пипер - щипка
  • пушен червен пипер - 1 к.л
  • сладък червен пипер - 1 к.л
  • праз - 1/2 стрък (по желание)
  • свинска мас - 2 с.л
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно от зелката разделете всички листа, като отстраните средната дебела част.

Нарежете свинското филе на средно големи късчета, а сланината нарежете на по тънки парченца.

В купа омесете месото, сланината и всички подправки.

Вземете един лист от зелката и сложете от плънката, завийте на малка сармичка.

Сърцевината на зелето нарежете на ситно и покрийте дъното на тенджерата.

Подредете сармите плътно една до друга и залейте със вода и зелева чорба 1:1.

Отгоре сложете свинската мас, а ако нямате, използвайте олио, притиснете със чиния и варете на бавен котлон до сваряване на зелето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: