Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма и сланина

Зелеви сарми с кайма и сланина

Зелеви сарми с кайма и сланина
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Как да не се влюбиш в зимата, когато всеки ден може да си приготвяш и да хапваш зелеви сарми с кайма и сланина"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 800 г
  • сланина - 400 г
  • праз - 1 бр
  • ориз - 1 ч.ч (може 2 ч.ч)
  • кисело зеле - 1 зелка
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете листата от зелката и отстранете средната твърда част на всяко листо.

В дълбок тиган запържете каймата и праза, който е нарязан на ситно. Сипете малко вода за да се раздроби каймата и прибавете ориза.

Овкусете с подправките и оставете за кратко да се запържва. Нарежете сланината на ситно, на всяко листо сложете от сместа и няколко парченца сланина.

Завийте на стегната сарма, на дъното на тенджерата сложете малко олио и нарязано на ситно зеле.

Подредете плътно сармите, добавете и останалите късчета сланина. Залейте с вода и варете на умерен котлон го готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: