Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Солено руло»Руло от заек с топено сирене и сланина

Руло от заек с топено сирене и сланина

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2822436
Руло от заек с топено сирене и сланина
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Това не е поредното солено руло, а руло от заек с топено сирене и сланина, пак заповядайте"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • сланина - или бекон /може и пушена/
  • топено сирене
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се обезкостява, начуква се и се слага върху стреч фолио.

Овкусява се с подправките и се реди сланина и топено сирене. По желание може да се добавят и гъби.

Навива се на руло и така пълненият заек се намазва с червен пипер и олио.

Завива се в алуминиево фолио и се пече около два часа на 200°C.

След това соленото руло се развива и се намазва с масло.

Допича се рулото от заек с топено сирене и сланина, за да направи коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: