Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен течен шоколад Нутела

Домашен течен шоколад Нутела

Greti  SyarovaGreti Syarova
Новак
65616
Домашен течен шоколад Нутела
Снимка: Greti Syarova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Истински домашен шоколад без консерванти"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • вода - 350 мл
  • сухо мляко - 250 г
  • захар - 200 г
  • натурално какао - 30 г
  • лешници - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата, маслото и захарта до еднородна маса. Смелете лешниците в блендер на паста.

Смесете сухото мляко, лешниковата паста, какаото, и на тънка струя прибавете загрятата смес, като бъркате енергично.

Ако мислите че има малки бучици от лешниковата паста, може да разбиете с пасатора до гладка смес. Разлейте в бурканчета и охладете.

Насладете се на домашния шоколад без консерванти, като го споделите с добра компания и любими за вас хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: