Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Патладжан с Майонеза и Кисело Мляко

Патладжан с Майонеза и Кисело Мляко

Патладжан с Майонеза и Кисело Мляко
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Уникална разядка, приготвена с много любов специално за вас"

Необходими Продукти

  • патладжан - 3 бр. (около 1 кг)
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете патладжаните. Надупчете ги с вилица на няколко места и ги сложете да се изпекат.

Обелете ги и изцедете в гевгир.

Сложете ги в хаванче и ги намачкайте. Може и да ги нарежете на ситно.

Прибавете към тях киселото мляко, майонезата, пресованите скилидки чесън, черния пипер и сол на вкус.

Разбъркайте и поръсете с нарязан магданоз.

Сложете в хладилник да се охлади и поднесете с препечени филийки хляб.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: