Бурито Чимичанга с пилешко месо

02/07/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4868912825
"Не сте опитвали бурито досега - бързо да поправите този пропуск "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 761
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 бр. пушено
  • лук - 1/2 глава
  • чушки - 2 бр. червени, сладки
  • тортили - 2 бр. големи
  • червен боб - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чушките. Нарежете лука на дребно, а чушките - на тънки лентички.

Обезкостете пилешкото бутче и нарежете месото на малки парченца.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука за около 3 мин и добавете чушките. Пържете около 10 мин, докато омекнат чушките.

Добавете подправките и хубаво разбъркайте.

Добавете боба и пилешките късчета. Гответе още около 5 мин. Загрейте едната от тортилите на сух тиган, поръсете с настърган кашкавал и сложете от плънката.

Сгънете навътре двете срещуположни страни на тортилата и навийте на руло.

Запечете на грил тиган до златисто.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар