Чимичанга

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Чимичанга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
14 бр.
"Пикантно предложение за вечеря, което обещава нощ, изпълнена със страст и весели изживявания!"

Необходими Продукти

  • тортили - 14 неизпечени тортиля питки
  • олио - за пърженето
  • За Пикадило
  • масло - 3 с.л. или свинска мас
  • говеждо месо - към 500 г
  • лук - 3/4 ч.ч. нарязан ситно
  • шери - 2 с.л. сухо
  • лайм - 1 с.л. сок
  • домати - 3 бр. тип Рома, обелени и нарязани
  • люти чушки - 2 цели (poblano) ситно нарязани
  • маслини - 1/3 ч.ч. пълнени, нарязани на тънко
  • каперси - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • стафиди - 1/4 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пикадило е традиционно мексиканско ястие, което може да се използва за пълнене на тортиля питки.

За да го приготвите, първо смелете телешкото месо. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган и добавете месото заедно с лука да се запържи. След като е готово, намалете котлона и долейте шерито и сок от лайм. Гответе за още 5 минути.

След това добавете в тигана ситно нарязаните домати, люти чушки, маслини, каперси, дафиновия лист и стафидите. Оставете ястието за къкри на котлона за около 20 минути.

В останалото масло в отделен малък тиган запечете за 3-4 минути чесъна, кимиона и канелата. След това добавете тази ароматна смес към месото и овкусете със сол и пипер. Объркайте добре и гответе още 10-тина минути, докато е напълно готово. Опитайте на вкус и при нужда добавете още подправки.

В центъра на всяка тортила поставете Пикадило. Загърнете двете срещуположни страни една върху друга, а след това прегънете долната и горната част на питките. Подреждайте вкусните чимичангас с прегънатата част надолу. При нужда закрепете с клечки за зъби.

Залейте около 2.5 см олио в дълбок тиган и изпържете по няколко чимичангас наведнъж за около 1-2 минути или докато добият апетитен кафяв цвят.

Отцеждайте готовите върху кухненска хартия и ги дръжте топлички, докато дойде време за поднасянето им. Гарнирайте със свежи репички или друг градински зеленчук по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: