Начин на приготвяне
Смесете оризовия оцет със солта и захарта. Измийте хубаво ориза, докато остане водата бистра. Оставете да изсъхне за около час. Сварете ориза според указанията на производителя. В моят случай сварих ориза на тих огън за около 20 мин. в 380 мл вода.
Още докато оризът е топъл, добавете оризовия оцет със захарта и солта. Разбъркайте внимателно, за да се овкуси.
Нарежете краставицата и авокадото на тънки и дълги парченца. На краставицата отстранете вътрешната част със семките.
Сложете един лист Нори с матовата част нагоре върху рогозка за суши. Сложете ориз и го разстелете внимателно (потапяйте пръстите си във вода) с дебелина около 1 см.
Оставете двата напречни края без ориз, за да може да се залепи рулото.
Наредете напречно парчета сьомга, краставица и авокадо. С помощта на рогозката завийте стегнато руло.
Нарежете сушито с остър нож (потапяйки го във вода) на парченца, дебели около 3 см.
Подредете в плато и сервирайте с купичка соев сос за потапяне.
Сушито с Авокадо, Краставица и Пушена Сьомга е готово.