Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с Авокадо, Краставица и Пушена Сьомга

Суши с Авокадо, Краставица и Пушена Сьомга

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Суши с Авокадо, Краставица и Пушена Сьомга
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
22
"Домашно суши - само вашите приятели ли са поканени или може да дойдем и ние"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г за суши
  • кори нори - 3 бр.
  • оризов оцет - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • пушена сьомга - 60 г, нарязана на тънки парчета
  • авокадо - 1/2 бр.
  • краставица - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете оризовия оцет със солта и захарта. Измийте хубаво ориза, докато остане водата бистра. Оставете да изсъхне за около час. Сварете ориза според указанията на производителя. В моят случай сварих ориза на тих огън за около 20 мин. в 380 мл вода.

Още докато оризът е топъл, добавете оризовия оцет със захарта и солта. Разбъркайте внимателно, за да се овкуси.

Нарежете краставицата и авокадото на тънки и дълги парченца. На краставицата отстранете вътрешната част със семките.

Сложете един лист Нори с матовата част нагоре върху рогозка за суши. Сложете ориз и го разстелете внимателно (потапяйте пръстите си във вода) с дебелина около 1 см.

Оставете двата напречни края без ориз, за да може да се залепи рулото.

Наредете напречно парчета сьомга, краставица и авокадо. С помощта на рогозката завийте стегнато руло.

Нарежете сушито с остър нож (потапяйки го във вода) на парченца, дебели около 3 см.

Подредете в плато и сервирайте с купичка соев сос за потапяне.

Сушито с Авокадо, Краставица и Пушена Сьомга е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: