Начин на приготвяне
Ако не можете да намерите хубав жасминов ориз, този на Крина също става.
Сварявате ориза 1 :1.5 вода за 15/20 мин.
Проверявате дали се слепва, но не да е кашав.
Нарязвате си авокадото на дълги ивици, както и сьомгата.
Върху чиста кърпа слагате едно нори с грапавото навътре, за да може да държи ориза по-добре.
В малка купичка сипвате хладка вода.
Намокряте си ръцете, за да не ви лепне оризът по пръстите, и започвате да разнасяте ориз по цялото нори.
Гледате слоят да не е много дебел 2-3 мм и оставяте малка ивица (горе), която да е празна (без ориз). Тя ще действа като запечатваща част на сушито. Като пощенски плик и лепкавата му част.
В средата разстилате една лъжица Филаделфия в права линия.
По правата линия по средата нареждате авокадо и сьомга.
Започвате да навивате отдолу нагоре. Празната ивичка нори трябва да остане в горната част.
Навивате до половината и стискате леко, за да се оформи тубовидна форма.
След това донавивате и отворената ивица трябва да се залепи с външната част на норито.
Дори малко нори да влезе вътре в самото суши - няма страшно.
Разрежете с мокър нож.
Поднесете с уасаби, джинджифил и соев сос отстрани.
Сушито с пушена сьомга, авокадо и Филаделфия е много вкусно.