Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Суши с пушена сьомга

Суши с пушена сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Суши с пушена сьомга1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
"Търпение, сръчност и ето тази рецепта - така ще приготвите суши за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • ориз - 175 г за суши
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • пудра захар - 4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кори нори - 2 бр.
  • пушена сьомга - 60 г
  • краставица - 1/4 нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза със студена вода много добре и го изсипете в тенджера с 300 мл вода. След като кипне водата, сложете капака и варете около 10 минути. Изключете котлона, но оставете ориза във водата.

В малък тиган загрейте оризовия оцет, пудрата захар и солта, докато захарта се разтопи. Смесете ориза с тази смес и го оставете да се охлади.

Сложете едната кора нори на бамбукова подложка за суши и сипете половината ориз, разпределете го така че в горния край да остане празно.

В най-близкия край сложете нарязаната сьомга и половината от нарязаната краставица. Навийте внимателно сушито и го нарежете. Повторете същото с другата кора. Сервирайте със соев сос и уасаби по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: