Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар със сос от аншоа

Салата Цезар със сос от аншоа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Цезар със сос от аншоа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Чудесно допълнение към тази салата Цезар е чаша изстудено бяло вино!"

Необходими Продукти

  • айсберг - 1 бр. или маруля
  • пармезан - 50 г, нарязан на люспи или настърган на едро ренде
  • крутони - 1 ч.ч. (или препечен хляб, нарязан на кубчета)
  • за соса
  • филе от аншоа - 1 консерва (50 г)
  • каперси - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 2 ч.ч. лека
  • лимонов сок - 1 супена лъжица прясно изцеден
  • пармезан - 6 с.л. настърган на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата се измива хубаво и се оставя да се изцеди или се подсушава.

За соса филетата аншоа, заедно със олиото за по-интензивен вкус, каперсите, чесъна, 6 с. л. настърган на ситно пармезан, майонезата и лимоновия сок се смесват в купата на кухненски робот или блендер до получаването на хомогенна смес.

Салатата се нарязва или накъсва на едри парчета. Ако използвате сърцевината на салатата може да оставите листатата цели.

Салатата се полива със соса и се разбърква леко, за да се овкуси и се разпределя в порционни чинии.

Върху всяка порция се разпределят крутони или кубчета препечен хляб и пармезана, нарязан на едри люспи или настърган на едро ренде.

Чудесно допълнение към тази салата Цезар е чаша изстудено бяло вино и хрупкави италиански брускети!

Салатата Цезар с Аншоа е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: