Начин на приготвяне
Салатата се измива хубаво и се оставя да се изцеди или се подсушава.
За соса филетата аншоа, заедно със олиото за по-интензивен вкус, каперсите, чесъна, 6 с. л. настърган на ситно пармезан, майонезата и лимоновия сок се смесват в купата на кухненски робот или блендер до получаването на хомогенна смес.
Салатата се нарязва или накъсва на едри парчета. Ако използвате сърцевината на салатата може да оставите листатата цели.
Салатата се полива със соса и се разбърква леко, за да се овкуси и се разпределя в порционни чинии.
Върху всяка порция се разпределят крутони или кубчета препечен хляб и пармезана, нарязан на едри люспи или настърган на едро ренде.
Чудесно допълнение към тази салата Цезар е чаша изстудено бяло вино и хрупкави италиански брускети!
Салатата Цезар с Аншоа е много вкусна.