Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички със сирене и закваска

Дълги банички със сирене и закваска

Вивта СанВивта Сан
Новак
145079
Дълги банички със сирене и закваска
Снимка: Вивта Сан
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Като от баничарницата на някой майстор - вадите ги от фурната и всички вкъщи нямат търпение да ги опитат"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • За закваската
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 8 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • сирене - 300 - 400 г натрошено
  • белтъци - 1 бр.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • мляко - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави закваската. Млякото се затопля леко и се добавя в него маята. Добавят се захарта и олиото. Престоява 20 минути, за да се надигне.

След като е готова закваската, взема се тънка кора и се намазва със закваската, отгоре се слага втора кора, пак се намазва, слага се трета кора.

Върху нея се слага закваска и от натрошеното сирене и разбит белтък.

Завиват се на пурички. Намазва се отгоре с жълтък, олио и мляко.

Така с всички кори.

Загряваме фурната на 200 -220 градуса и печем около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
02.07.2018 23:15