Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с коприва

Дълги банички с коприва

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Дълги банички с коприва
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
03/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусни банички с коприва за закуска - обожаваме ги"

Необходими Продукти

  • коприва - 2/3 тенджера /4 л./
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 7 с.л.
  • сирене - 200 г
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се залива с топла вода. Вари се около 5 минути. Изцежда се добре, но без да се изтисква.

Изцедената коприва се слага в голяма купа и се пасира. В купата се чукват яйцата. Разбърква се и се добавя киселото мляко.

Сиренето се натрошава и се добавя. Според солеността на сиренето се добавя и малко сол, ако е необходимо. Разбърква се. Плънката за дългите банички е готова.

Подготвя се голяма намаслена тава.

За всяка баничка се ползват по две кори. Горната кора се намазва с олио. От едната страна по цялата дължина на кората се разпределя копривената плънка. Завива се на баничка.

Слага се в тавата. Същото се повтаря с всички банички до изчерпване на корите и плънката.

Когато всички банички са готови, се намазват с олио. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Дългите банички с коприва са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудеса е!
03.05.2022 12:48