Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с праз и сирене

Дълги банички с праз и сирене

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Дълги банички с праз и сирене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
28/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Готови ли сте да отхапете от дългите банички с праз и сирене?"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 връзка
  • олио
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • кори за баница - 400 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и измиват. Настъргват се в чугунен тиган.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Добавя се в тигана. Добавя се олио и се слага на котлона. Запържват се. Слага се капак и леко се задушават.

В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се. Сиренето се натрошава при тях. Добавят се задушените зеленчуци. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Цялата плънка за баница се разбърква.

Отварят се корите за баница и се разпъват. Подготвя се голяма тава, като се намазва с олио. За една баничка се използват по 2 кори.

В единия край на корите се разпределя плънка по цялата дължина, като се предвижда плънката да стигне за всички кори.

Навива се на дълга фунийка и се нарежда в тавата. Същото се повтаря до изготвянето на всички банички.

Намазват се с олио и се поръсват със сусам. Пекат се до готовност.

Готови ли сте да отхапете от дългите банички с праз и сирене?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: