Начин на приготвяне
Морковите се обелват и измиват. Настъргват се в чугунен тиган.
Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Добавя се в тигана. Добавя се олио и се слага на котлона. Запържват се. Слага се капак и леко се задушават.
В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се. Сиренето се натрошава при тях. Добавят се задушените зеленчуци. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Цялата плънка за баница се разбърква.
Отварят се корите за баница и се разпъват. Подготвя се голяма тава, като се намазва с олио. За една баничка се използват по 2 кори.
В единия край на корите се разпределя плънка по цялата дължина, като се предвижда плънката да стигне за всички кори.
Навива се на дълга фунийка и се нарежда в тавата. Същото се повтаря до изготвянето на всички банички.
Намазват се с олио и се поръсват със сусам. Пекат се до готовност.
Готови ли сте да отхапете от дългите банички с праз и сирене?