Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Евтин какаов сладкиш

Евтин какаов сладкиш

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Бюджетен какаов сладкиш, който ще ви докаже, че най-хубавите неща не се купуват с пари"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • какао - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 голяма с.л. меко
  • За глазурата
  • пудра захар - 4 с.л. равни
  • какао - 2 с.л.
  • вода - малко топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, захарта, содата и какаото в купа. Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото и маслото. Добавете течните съставки към сухите, като разбъркате до еднородна смес.

По желание добавете към кексовата смес малко натрошени орехи или друг вид ядки, които ви се намират.

Прехвърлете сместа в подмазнена и набрашнена тава и го изпечете в предварително загряна на 200 градуса фурна.

За глазурата разбъркайте какаото и пудрата захар с водичка, колкото да се получи редичка каша.

Готовия какаов сладкиш нарежете на парчета и го полейте с глазурата.

Евтиният какаов сладкиш е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
522
44
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина
Кристина
Страхотен сладкиш, много ни хареса! :)
05.02.2016 12:17
Йов
Йов
Страхотен и бърз, и вкусен. Откакто го знам не правя друг. Имам и въпрос, ако заменя 1та чаша брашно с ядки и галета, дали ще стане пак пухкав?
25.01.2016 16:43
3
Савина
Савина
И колко време се пече?
15.08.2014 18:05
14
lusi
lusi
страхотен е!лесен и мнооого вкусен :)
09.12.2013 20:11
5
1
kokito
kokito
Кога трябва да сложа глазурата
14.05.2013 17:04
Соня
Соня
Този десерт се казва "Негърче" и е наистина страхотен и се приготвя много бързо. Аз лично глазурата я приготвям като разтопя 2-3 млечни шоколада с около 100г масло, заливам го след като е изстинал с топлата заливка и става превъзходно.
07.04.2013 15:12
1
Венета
Венета
Рецептата ми харесва, мисля да пробвам да направя сладкиша, но аз бих препоръчала да се сложи и малко масло в глазурата, за да може да се стегне. Поне така го правеше леля ми и ставаше чудесно и много вкусно! :-)Отгоре поръсваше смлени орехи.
30.03.2013 21:31
1
1
Покажи всички подкоментари
Деси
Деси
Стана перфектно,благодаря за рецептата.
30.03.2013 19:11
ВАНЯ
ВАНЯ
За да стане толкова тъмен трябват най-малко 6 с.л. какао!
23.03.2013 13:40
Мария
Мария
Стана много вкусен! Благодаря за рецептата! :)
23.03.2013 11:55