Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме олиото.
Кисело мляко шупваме със содата и добавяме.
Брашното и какаото пресяваме и също разбъркваме със сместа. Ванилията също.
Слагаме да печем в загрята фурна на 180°C и печем 25-30 минути.
Проверяваме с клечка дали е готов.
След като се изпече, го вадим от фурната и оставяме да изстине.
През това време си правим глазурата. За целта разбъркваме захарта и какаото с водата и загряваме. Добавяме и маслото до пълно разтопяване.
Нарязваме студения шоколадов сладкиш на ромбове и заливаме с топлата глазура.
Така по парчетата и отстрани се стича глазура и изглежда много апетитно, като се сервира.
Какаовият сладкиш с глазура е готов.