Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кренвирши с гарнитура (Ретро рецепта)

Кренвирши с гарнитура (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Кренвирши с гарнитура (Ретро рецепта)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кренвирши - 500 г
  • макарони - сварени
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - малко
  • доматен сос - готов
  • кисели краставички - за гарниране
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршите обелете, нарежете всеки на 2 и сложете да се сварят. Готовите кренвирши отцедете и ги подредете един върху друг в средата на плато.

От останали вчерашни сварени макарони направете гарнитурата. Смесете ги с 2-3 яйца, разбити с млякото, масло и изпечете за кратко в намазана с масло тавичка.

Нарежете на парчета готовите макарони, подредете ги около кренвиршите и залейте всяко парче с доматен сос. Между тях гарнирайте с малки кисели краставички, които предварително сте оваляли в червен пипер.

Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: