Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дроб а ла Строганов

Дроб а ла Строганов

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Дроб а ла Строганов1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 300 г
  • масло - 30 г
  • брашно - 10 г
  • лук - 1 глава
  • сметана - 60 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се реже на малки тънки парченца. Посоляват се, запържват се в маслото и се смесват със запеченото на сух тиган брашно.

Лукът се реже на ситно и се запържва, добавя се към дроба. Добавя се сметаната и доматеното пюре и се задушава за 3 минути на бавен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: