Кок-а-лики

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Кок-а-лики1 / 2
03/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг
  • пиле - 1 бр. около 1.3 кг
  • бульон - 2 л месен
  • масло - 90 г
  • ориз - 2 с.л., може и булгур, пшеница, жито
  • черен пипер
  • магданоз - 1 - 2 стръка
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на малки порции и го запържете в маслото до придобиване на приятен златист загар.

Нарежете лука на тънки филийки и го запържете заедно с пилешкото месо за 3-4 минути.

Залейте лука и пилето с бульона, добавете зелените подправки и варете на умерен огън около 30 минути.

Добавете ориза/булгура/житото и варете до пълната му готовност.

Извадете свареното пилешко месо. Нарежете го та кубчета и отново го върнете в супата. Подправете със сол и черен пипер.

Поднесете поръсена с малко пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: