Начин на приготвяне
За тези класически шоколадови трюфели течната сладкарска сметана се изсипва в малка тенджера и се загрява на котлона заедно с есенция ром.
Докато кипне, двата вида твърд шоколад се начупват на малки парченца.
След като сметаната кипне, се премества от котлона и в нея се изсипва твърдият шоколад. Бърка се непрекъснато, докато стане гъст и гладък крем, като добавяме и ромова есенция или направо 1 ч.л. ром или коняк.
Докато е още топъл, той се разпределя в малки формички за бонбони с помощта на малка чаена лъжичка.
Заглажда се отгоре и формите с шоколадови бонбони се слагат в камерата на хладилника, за да се втвърдят за 30 мин.
Друг вариант е да шприцовате бонбоните.
След това домашни шоколадови бонбони се вадят от формите и се поднасят.
Коментари
Благодаря :)