Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Домашни шоколадови бонбони с бишкоти

Домашни шоколадови бонбони с бишкоти

Домашни шоколадови бонбони с бишкоти
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Покажете специално отношение към гостите си, като ги посрещнете с домашни шоколадови бонбони с бишкоти"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 15 бр. Савоярди
  • маскарпоне - 125 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • еспресо - 40 мл (студено)
  • есенция - няколко капки ромова есенция
  • орехи - 2 с.л.
  • черен шоколад - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър смелете бишкотите и орехите на брашно. Прехвърлете ги в купа. В друга купичка сложете кафето, захарта, есенцията и маскарпонето.

Разбъркайте до еднородна смес и изсипете при бишкотите. Омесете всичко до получаване на топка тесто.

Оформете бонбони с големината на орех. Шоколада разтопете на водна баня и го прехвърлете в чаена чаша. Пригответе си поднос с хартия за готвене.

С помощта на вилица потопете един бонбон и го извадете. Задръжте над чашата за да падне излишния шоколад. Поставете бонбона в подноса. Така процедирайте и с останалите бонбони.

С помощта на вилица разнесете останалия шоколад върху готовите шоколадови бонбони. Приберете в хладилник за 3-4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: