Задушени Пилешки Крилца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушени Пилешки Крилца5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотна гозба за ценителите на добрата храна"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 100 г
  • домати - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • вода - 50 мл или бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в дълбока тенджера с олиото пилешките крилца, докато се зачервят. Намалете котлона и добавете нарязания на едро лук, овкусете със сол на вкус.

След няколко минути добавете нарязаните на тънки пръчици моркови, целите или нарязани на половинки гъби и накрая обелените и ситно нарязани домати, счукания чесън, нарязания магданоз, черен пипер, лимоновия сок и малко вода или бульон.

Покрийте тенджерата с капак, за да се задуши пилешкото и го оставете да къкри на котлона докато всичко омекне добре.

Задушените Пилешки Крилца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: