Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца в сметана

Пилешки крилца в сметана

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешки крилца в сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хрупкави пилешки крилца се къпят в сметана - някой да сложи червена точка"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 400 г
  • сметана - 20 мл
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • чесън - - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете месото. В плитка чиния смесете брашното с двата вита пипер и овъргаляйте пилешките крилца.

Загрейте мазнината и запържете крилцата до получаването на хрупкава златиста коричка.

Подправеното брашно се смесва със сметаната, добавят се счуканите скилидки чесън и настъргания кашкавал.

В предварително намазнена тавичка наредете изпържените крилца, покрийте с филии лук и залейте със сметановия сос. Може да добавите и малко гореща вода.

Печете под фолио или похлупак за 20 минути на силна фурна. Махнете фолиото и запечете още 5 минути.

Поднесете с гарнитура салата или задушени пресни картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: