Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кошнички»Бутер кошнички с ябълки

Бутер кошнички с ябълки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бутер кошнички с ябълки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
56 мин.
Порции
6
"Нежна наслада, която ще превърне специалните моменти в незабравими"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 250 г
  • ябълки - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • За крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете тестото на стайна температура за 5 минутки.

Минете с точилка върху него да го изтъните, за да не стават много дебели кошничките. Аз съм ползвала бутер тесто без глутен, което не бухва много, така че при него тази стъпка с изтъняването се пропуска.

Включете фурната да загрява до 200 градуса или колкото е посочил производителят на бутер тестото.

Подгответе си метални или силиконови формички за мъфини, намаслете всяка или покрийте с парченце хартия за печене.

От тестото изрязвайте кръгове с диаметър по-голям от този на формичките и поставяйте във формата, оформяйки кошничка. Помагайте си с пръсти, за да прилепне по дъното и стените и да се накъдри леко.

Изпечете кошничките според указанията на пакета на тестото - около 30 минути.

През това време обелете и нарежете ябълката на ситни парченца, разбъркайте с лимоновия сок и захарта и оставете настрана.

Изпечените кошнички оставете леко да се охладят, докато приготвите кремчето.

За него загрейте млякото със захарта на умерен огън. Разбийте яйцата със брашното и ваниловата захар и щом млякото закъкри отстранете от огъня и налейте яйчената смес на тънка струйка при непрестанно разбиване с телена бъркалка.

Намалете огъня до минимум и върнете на него кремчето бъркайки докато се сгъсти.

Във всяка на дъното слагайте от ябълките, отгоре заливайте с кремче и за украса поставяйте още по няколко парченца ябълка.

Доукрасете кошничките както ви харесва и оставете кремът да изстине преди да ги поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: