Начин на приготвяне
Измиваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Натрошаваме бисквитите на ситно.
Почистваме орехите и ги режем на дребно или ги натрошаваме с помощта на точилка. Слагаме на котлона тиган с маслото в него и го разтапяме.
Към него слагаме ябълките, бъркаме ги за 2-3 минути, колкото да омекнат, тогава добавяме захарта.
Бъркаме, докато се разтопи, те стават леко кафеникави, като карамелизирани.
Махаме тигана от котлона и добавяме орехите и натрошените бисквити. Оставяме настрани, за да поизстине.
През това време отваряме бутер тестото и от двата му края го режем на ивици от по 2 см, като оставяме средата му, в която изсипваме ябълковата смес.
Загръщаме нарязаните ивици като за плитка. Печем на 200 градуса около 40 минути. След като изстине, го поръсваме с пудра захар.